sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Tsunade - WIP

Vappu on nyt ohi ja itselläni vappu menikin kotona laiskotellessa ja kyllä minä ihan hitusen cossinkin parissa ahersin. Enemmänkin olisin voinut ahertaa, mutta minkäs teet.

Olen tosiaan aika laiskasti ja hitaasti työskennellyt Tsunaden parissa, ja onkin tullut taas mietittyä hartaasti sitä, jos joskus oikeasti alottaisi operaatiot AJOISSA. Olen myös tullut siihen tulokseen, että mieluummin teen vain muutaman asun vuodessa, kuin yrittäisin vääntää niitä 20 joka vuosi. :I Panostan mieluummin jatkossa laatuun ja siten myöskin käytettävyyteen, kuin että yrittäisin liukuhihnatahtiin tuottaa asuja. Eli toisin sanoen; jatkossa aion tehdä uusia projekteja vain isompiin coneihin (Desucon, Animecon, Tracon) ja muissa tapahtumissa sitten kierrätän vanhoja asuja sekä näitä uusia projekteja, mitkä olen tehnyt edellä mainittuihin tapahtumiin.

Noniin, sitten itse asuun! Aloitin työstämisen Tsunaden paidasta, sillä se vaikutti semmoiselta sopivan helpolta aloitukselta. Lisäksi paitaa työskennellessä sai sopivasti otettua mitat Tsunaden takkiakin varten. Tsunaden paita ja takki eivät loppujen lopuksi ihan hirveän paljon eroa toisistaan - paidassa ei vain ole hihoja ja paidan etukappaleet ovat liivimäiset, kun taas takin etukappaleet ovat täysin suorat.

Nuppineuloja ei voi koskaan laittaa liikaa.

Paita ommeltuna!

Tsunaden paita onkin tosiaan viittä vaille valmis. Paitaan täytyy enää lisätä nepparit sen kiinnipitoon. Tämän lisäksi paidan etukappaleissa (lähellä saumoja) ovat tummansiniset tai mustat (tämä tuntuu vähän vaihtelevan kuvaa katsottaessa) "viivat", jotka voisi vallan mainiosti tehdä sopivan sävyisestä nauhasta. Aikani alkaa olla kuitenkin rajallinen ja budjettini sitäkin rajallisempi, niinpä päädyn maalaamaan nämä "viivat" sitten akryylimaalilla. 
Paidan jälkeen päätin sitten jatkaa Tsunaden takin pariin. Takin kanssa tulikin sitten ensimmäiset ongelmat vastaan (mitäpä olisi cossin tekeminen ilman töyssyjä!), sillä olin hiukan väsyneenä ruvennut mittailemaan ja leikkailemaan palasia kankaasta... niinpä takin selkäpalasen mitat olivat päin helvettiä, ja jouduin tekemään selkäpalasen kokonaan uudestaan.

En ole koskaan oppinut kaavojen käyttöä, joten skippaan sen vaiheen kokonaan välistä. Mallinnan asujen palaset paperille, otan itsestäni palasiin tarvittavat mitat ja piirrän ne kankaalle. 

Tämä epämääräinen kangasmytty on olevinaan  takki. Ilman hihoja tosin.

Muillekin cossaajille on varmasti tuttua työskentelytilan sotkuisuus... :) Supernatural taustalla seurana.

Tällä hetkellä takki on nuppineulotettuna ja hihoja vailla. Seuraavaksi rupeankin leikkaamaan ja kiinnittämään hihoja takkiin, jotta mahdollisesti saisin vielä tänään takin ommeltavaksi! Ajattelin myös pitää pienimuotoista all-nighteria tänä yönä. Tarkoituksena olisi mahdollisesti ruveta maalaamaan takin selässä olevaa kuvaa, sekä ottaa mitat ja leikata kankaat Tsunaden capreja varten. 
Kahvi on hyvää! Tähän jättikuppiin menee 2 kupin edestä kahvia.

~ Neiti Nina

2 kommenttia: